top of page

Circuit Endurance 14.5.2011

​​Kausi avattiin osittain sateisessakin säässä Alastaro Circuitilla 14.5. Aamun aika-ajoissa radan ollessa kylmä, kuljettajien ajat jäivät 1.40 huonommalle puolelle. Siltikin aika-ajoissa oli tiukkaakin tiukempi kärkinelikko kaikki mahtuivat samalle sekunnille. Kolmen parhaan kesken paikat jaettiin kuin F1-aika-ajoissa konsanaan, kuuden sadasosasekunnin sisällä. Paalupaikan irroitti Matti Salonen ajalla 1.41,134. Toiseen ruutuun ajoi Kari Suhonen jääden niukasti Salosen kyydistä.Myös samalla kymmenyksellä oli Raine Vikman, jonka aika 1.41,192 oikeutti toisen rivin paikkaan. Vikmanin rinnalle asettui Aki Teini Ivecollaan jääden Vikmanille 0,8 sekuntia.

​

Loput paikat aika-ajoissa jaettiin seuraavasti: Juha Rinne 5., Jarkko Jauhiainen 6., Erik Forsström 7., Juhani Järvinen 8., Henri Pulkkinen 9., ja Jari Rantanen 10.

Ensimmäinen kilpailulähtö olikin yllätyksellinen. Lähdön järjestäytymisestä myöhästymiset sekoittivat Teinin ja Salosen pasmat ja he joutuivat lähtemään kilpailuun ratavarikolta. Kari Suhosen melkeinpä suvereeni lähtötilanteen hallinta toi heti alussa hänelle kärkipaikan, mutta matka katkesi samalla kun vaihdelaatikon siirtäjän booriakselikin, toisella kierroksella. Kärkeen siirtyi Raine Vikman, joka jatkoi ykkösenä koko loppukilpailun. Toisena maalilipulle ajoi Juha Rinne. Matti Salosen vaihdelaatikkovaikeudet aiheuttivat paalupaikka-ajan haltijalle sen, että nousu viimeiseltä sijalta kärkikahinoihin oli hidasta. Hänen sijoitus oli lopussa kolmas. Loput sijoitukset olivat Aki Teini 4., Erik Forsström 5., Henri Pulkkinen 6., Jari Rantanen 7., ja Juhani Järvinen 8. Jarkko Jauhiaisen kilpailu päättyi keskeytykseen heti ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Toinen lähtö käynnistyi illalla 18.10 ja kuten aina ennenkin, lähtöön järjestäydyttiin ensimmäisen lähdön tulosten perusteella. Raine Vikman yritti sitkeästi pitää omaa paalupaikkaansa, mutta lähdössä Aki Teini rynni heti kärkeen. Viidennen kierroksen alussa Forsström pääsi kuittaamaan Teinin ja ajoi samalla jopa helpon näköiseen voittoon toisessa lähdössä. Teini joutui antautumaan vielä Juha Rinteelle, joka ohitti hänet seitsemännellä kierroksella. Tämä oli kolmen ensimmäisen osalta myös järjestys ruutulipulla. Neljäntenä maaliviivan ylitti Matti Salonen jättäen Kari Suhosen kymmenen sekunnin päähän viidennelle sijalle. Kilpailun kuudes oli Jarkko Jauhiainen. Seitsemäntenä Scaniansa maaliin ajoi Juhani Järvinen, kahdeksantena oli Henri Pulkkinen ja yhdeksäs Jari Rantanen.

Kilpailukautta jatketaan Rata-SM Alastaron merkeissä tulevana viikonloppuna 21.-22.5. Tule katsomaan ovatko osakilpailun lähdöt yhtä tiukkoja, kuin ensimmäisenä viikonloppuna!!!