top of page

Rata-SM Kemora 6.-7.8.2011

​​12 kuljettajaa osallistui Kemoran osakilpailuun. Yksi uusi auto oli mukana sekä EM-sarjaa ajava Mika Mäkinenkin ajoi TGS-MAN kilpurillaan kilpailussa. Jo alkuviikosta lupasi säätiedotukset hyvin ankeaa ilmaa koko kilpailuviikonlopulle ja niinhän myös kävi, ainakin perjantain harjoitusten ja lauantain kilpailupäivän osalta.

​

Perjantaina ei kaikilla ollut transponderit paikalla autoissaan, joten vertailua ajoista ei päässyt suorittamaan kaikkien välillä. Perjantain harjoitusten parhaasta ajasta vastasi Mika Mäkinen. Ajalla 1.37,444 hän oli harjoitusten ehdoton ykkönen. Toisena harjoituksissa oli Kari Suhonen ajalla 1.41,173. Kolmantena perjantain viimeisen tunnin rupeamassa oli ajalla 1.41,476 Juha Rinne. Seuraavat kuljettajat jäivät perjantaina yli kaksi sekuntia Suhosesta.

Lauantain aika-ajoissa nopeimman ajan kellotti Mika Mäkinen. Hän sai paalupaikan ajalla 1.40,107. Toiseen ruutuun ajoi jo aikaisemmissa kilpailuissa sadekelitaitonsa näyttänyt Erik Forsström. Kolmannen ruudun valtasi Juha Rinne niukasti 5 sadasosasekuntia Forsströmille jääneenä. Loput ruudut jaettiin näin: 4. Rami Peiponen, 5. Kari Suhonen, 6. Aki Teini, 7. Jarkko Jauhiainen, 8. Matti Salonen, 9. Raine Vikman, 10. Henri Pulkkinen, 11. Juhani Järvinen ja 12. Jari Rantanen.

​

Ensimmäinen kilpailu käytiin sateessa. Lähtö oli tällä kertaa siirretty ratavarikkosuoran kohdalle eikä Kemoran katetun katsomon eteen kuten tavallista. Hienoinen pelko oli siitä, että miten startin jälkeen autot mahtuvat varikon suoran jälkeiseen nopeaan mutkaan, mutta ilman mitään suurempaa kolarointia siitä autot selvisivät. Mäkinen meni menojansa jo ensimmäisellä kierroksella ja kellotti kilpailun parhaan kierrosajan 1.41,225. Toisena maaliin tuli Juha Rinne, joka Mäkisestä himean alle kuuden sekunnin päähän. Kolmannelle sijalle ajoi Erik Forsström. Neljäntenä maaliviivan ylitti Kari Suhonen. 5. oli Jarkko Jauhiainen, 6. Aki Teini, 7. Raine Vikman, 8. Rami Peiponen, 9. Henri Pulkkinen, 10. Jari Rantanen, 11, Juhani Järvinen. Matti Salonen ei startannut lauantain lähtöön.

​

Sunnuntain lämmittelyssä pohja-ajan ajoi jälleen Mäkinen. Kuivalla radalla MAN kiisi radan ympäri aikaan 1.28,009. Forsströmin Mersu oli lämmittelyssä toisena, aika oli 1.30,344. Kolmanneksi parhaan ajan lämmittelyssä kellotti Aki Teini, jonka aika oli 1.30,866. Kaikki kuljettajat eivät ajaneet lämmittelyjä, joten aikoja ei päässyt kunnolla vertailemaan.

​

Sunnuntain kilpailuun lähdettiin lauantain tulosten perusteella. Mäkinen sai pidettyä kärkipaikan lähdössä ja toisena lähdön alussa ajoi Rinne. Mutta heti toisella kierroksella Erik Forsström ohitti Rinteen ja jatkoi sijalla kaksi maaliin asti. Rinne sai ajaa omaa ajoaan myöskin lähdön loppuun asti, kun muut takana tulevat kilpailivat neljännestä sijasta. Neljäs kierros olikin ratkaiseva, kun Salosen, Teinin ja Jauhiaisen autot saivat kontaktia ja Jauhiaisen matka katkesi tilanteen seurauksena. Myös Salosen auton raidetanko sai niin paljon kipeää, että Mersu oli pakko tuoda pois radalta ajamisen tultua mahdottomaksi. Aki Teini pääsi rytäkästä jatkamaan ja tulos maaliin tultaessa oli sija kuusi. Tulos maalissa siis: 1. Mika Mäkinen, 2. Erik Forsström, 3. Juha Rinne, 4. Rami Peiponen, 5. Kari Suhonen, 6. Aki Teini, 7. Raine Vikman, 8. Juhani Järvinen, 9. Jari Rantanen, 10. Henri Pulkkinen.

​

Mutta kilpailun loputtua, kilpailun järjestäjä hylkäsi Erik Forsströmin tuloksen. Järjestäjän tutkaama nopeus ylitti sääntöjen hylkyrajan ja samaisella kertaa aikasakkoa annettiin Rami Peiposelle.