top of page

Finrace Kemora 11.-12.8.2012

​​
Kemoran kilpailu yllätyksiä ja teknisiä vikoja täynnä

Kemoraan oli ilmoittautunut 13 kuljettajaa ja kilpailusta odotettiin hieman erilaista nyt kun nopeuden valvonta oli toteutettu C-Trackin GPS- laitteistolla. Ja erikoinen kilpailusta tulikin.
Ennen kuin kilpailu oli edes alkanut oli ongelmia monella kuljettajalla. Kauden ensimmäistä kilpailuaan ajamaan tullut Jarmo Kinnunen ei päässyt kunnolla edes ajamaan, kun kampiakseli murtui ja Sisun matka päättyi. Uudella kuljettajalla John Hemmingillä murheet harjoituspäivinä olivat turbopuolella. Ennen kilpailua oli Hemmingin autoon vaihdettu jo kaksi turboa, kolmas turbo kesti sitten koko viikonlopun.

​

Harjoituksissa Jarkko Jauhiainen näytti mihin RKH:n Volvo pystyy ja oli kierrosajoissa aivan kärkipäässä. Rami Peiponen testasi omalla Mersullaan harjoituspäivinä, mutta auto vaihtui kilpailuun Mad-Croc MANniksi. Juha Rinteen auto toimi jonkun aikaa, mutta mysteerinen polttoaineongelma alkoi vaivata ja auto ei saatu millään käymään. Lopulta kumminkin Rinne pääsi osallistumaan kilpailuun. Kari Suhosen Sisu tuntui kulkevan, mutta ylinopeudet olivat Suhosen Akilleen kantapää. -Juu tulee varmaan ylinopeuksia, kun nopeusmittari on rikki ja joutuu ajamaan "perstuntumalla", kertoi Suhonen ylinopeuksistaan. Matti Salosen Mersu tuntui olevan hyvässä iskussa, alusta toimi ja nopeudet olivat kohdallaan. Markus Alkiolla ei viikonloppu mennyt putkeen. Pieni spinnaus harjoituksissa ja samalla Scanian nokan uudelleen muotoilu teetti töitä mekaanikoille. Erik Forsströmin Sisu toimi harjoituksissa mainiosti, mutta ongelmia kilpailutilanteessa tuli vaihteiston osalta. Aki Teini keskittyi täysin Ivecon säätämiseen sekä oman tuloksen parantamiseen ja tämä tuotti tulosta. Iveco toimi myös ilman ongelmia, joita alkukausi on ollut täynnä. Pulkkinen ajoi myös kauden ensimmäisen kilpailun. Scaniassa oli uutta tekniikkaa ja autoa säädettiin koko viikonlopun ajan.

​

Aika-ajoissa parhaimman kierrosajan kellotti Matti Salonen ajalla 1.29,660. Ainoastaan 0,112 sekuntia Salosen ajasta jäi Jarkko Jauhiainen, jonka kouraan on Volvo istunut tällä kaudella huomattavasti edellistä autoa eli Scaniaa paremmin. Kolmanneksi aika-ajoissa ajoi Rami Peiponen jääden Salosesta 0,6 sekunnin päähän. Erik Forsström ei päässyt ajamaan edes kierrosta täyteen, kun Sisun vaihdelaatikko alkoi ilmoitella viasta.

​

Ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin lauantaina päivän viimeisenä lähtönä. Matti Salonen ajoi kilpailun kärjessä kaikki 9 kierrosta, kuten myös Rami Peiponen kakkosena. Kolmannelle sijalle kilpailussa nousi Erik Forsström. Loput sijoitukset jaettiin seuraavasti: 4. Teini, 5. Jauhiainen, 6. Rinne, 7. Hemming, 8. Suhonen, 9. Alkio, 10. Pulkkinen.

​

Toinen kilpailulähtö ajettiin sunnuntaina, aamun warm-up verotti kilpailusta Hemmingin pois. Mersun vaihdelaatikko alkoi temppuilemaan ja John päätti vetäytyä kilpailusta. -Ei kannata hajottaa auto enempää, kun kuitenkaan pisteillä ei tänä vuonna ole niin suurta merkitystä, toteaa Hemming. Toinen lähtö alkoi Salosen johdolla, mutta Peiponen kiri kärkeen heti alkukierroksella. Viimeiseen kierrokseen asti Peiponen piti kärkipaikkaa, mutta sitten vaihtuikin kärkijoukko aivan täysin Erik Forsström nousi johtoon ja ylitti maaliviivan ensimmäisenä. Toisena maaliin ajoi Aki Teini, kolmantena Matti Salonen ja neljäntenä Jarkko Jauhiainen. Erik Forsströmin ensimmäinen sija muuttui viidenneksi, kun ylinopeuden takia hän sai 10 sekunnin aikasakon. Voittajaksi siis toisessa lähdössä Aki Teini.